Läget på stan nav
Läget på stan-nav-gatsmart
Läget på stan nav
Läget på stan-nav-hort pa tuben
Läget på stan-nav-noje
Läget på stan-nav-cafekollen
Läget på stan-nav-mode
Läget på stan-nav-udda-trender
Läget på stan-nav-halsa
Läget på stan-nav-pryl-teknik
Läget på stan nav-film
Läget på stan - nav
Läget på stan
Läget på stan nav
Läget på stan-nav-musik
Läget på stan-nav-gott-latt
Läget på stan hemma
Läget på stan-nav-klimatsmart
Läget på stan-nav-kronika
Läget på stan-nav-singel-ann
Läget på stan-nav-singel-alex
Läget på stan Emelies blogg
Läget på stan-nav-kimball
Läget på stan-nav-tipsa oss
Läget på stan-nav-streck
Läget på stan-nav-arkiv
Läget på stan-nav-annonsera
Läget på stan-nav-kontakt
Läget på stan-nav-jobba har

 

Läget på stan
OS i Vancouver rules
OS. Charlotte Kalla! Björn Ferry! Anja Pärson! Anna Haag! Ishockey i världsklass! Arrangörsmissar i världsklass! OS i Vancouver rules! OS i Vancouver är bästa TV-underhållningen på länge! 
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan kommentar
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Proffsig hockeykanal
Viasat Hockey. Såg på Leksand-AIK här i veckan på Viasat Hockey. En topp-match i allsvenskan som hade det mesta: Snygga mål, målvaktstabbar, målvaktsbyte, hårda tacklingar, småfult spel och spänning.
  Nicklas Jihde kör bra intervjuer i periodpauserna. Den här gången var det gamle Abris som uttalade sig om sitt gamla lag Leksand. Lite är det så att det är nu eller aldrig för Leksand att ta sig tillbaka till Elitserien.
  Viasat Hockey visar att de är en proffsig hockeykanal och det blir spännande att följa kvalserien här framåt mars månad. 

mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
House back in the house!
House. TV4 Tisdagar 21.00. Äntligen får vi återse den självdestruktive doktorn som gör allt för att rädda sina patienter! En doktorernas Sherlock Holmes! Liksom Sherlock använder sig ju även dr. Gregory House sig av en drog och liksom Sherlock så har han ett närmast övernaturligt sinne för att lösa sina fall.
  I veckans avsnitt var det en fitnessguru som var nära döden. En fitnessguru som gjorde allt för att få sina klienter smala. Ironiskt nog hade hon själv genomgått en operation för att krympa matsäcken! Ännu ett briljant avsnitt! 

mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Grattis Hans!
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Elfte, tolfte och trettonde avsnittet. Johan, Fredrik och Veronica blev utröstade en efter en. Därefter fick förlorarna tävla om en plats bland de fyra sista. Den vanns av Hans, som senare fick möta Jimmy i final. Finalen vanns av Hans Brettschneider med siffrorna 5-3. Grattis, Hans! Men nu hoppas jag det dröjer ett tag innan Robinson kommer tillbaks, för nu känns konceptet uttjatat igen.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Mikko blev utröstad
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Tionde avsnittet. Johan och Sanna stod i centrum det här avsnittet. De vann varsin halva av en immunitet och skulle komma överens vem av dem som skulle få den andra halvan: När Johan vann Robinsontävlingen gav han dock storstilat sin halva till Sanna. Mats stortrivs i sin nya grupp, och får snart sällskap av Mikko, som blev utröstad. Spännande!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Sanna visade bröstet!
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Åttonde avsnittet. Det mest intressanta i detta avsnitt var att Sanna visade bröstet! Nu slogs ju de båda lägren ihop. Vilket ledde till fällan som så många Robinson-produktioner gått i: En massa pakt-tjat! Förstår inte producenterna att det är såååå tråkigt att se på?
  Skärpning! Annars kan detta bli sämsta säsongen hittills!

mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Annika är kvar!
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Sjunde avsnittet. Brise vann ännu en Robinsontävling. Nu skulle väl Annika få åka hem, efter att ännu en gång ha blivit utröstad? Men, nej. Nu får hon bilda ett helt nytt lag! Man kan ju undra varför just Annika får så många chanser.
  Annars var det mest intressanta i avsnittet att deltagarna fick brev hemifrån. Tårarna flödade helt naturligt hos dem alla.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Äntligen, Agwe!
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Sjätte avsnittet. Äntligen vann Agwe en Robinsontävling! Och Brise hamnade för första gången i ett öråd.
  Där röstades Annika som väntat ut. Men en twist väntade.
  Lag Agwe får en ny lagmedlem, Annika!
  Serien börjar ta sig, och det här var det bästa avsnittet hittills!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Ännu en gav upp
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Femte avsnittet och ännu en deltagare gav upp. Den här gången var det Eva som hoppade av på grund av personliga skäl.
  Och så var de bara fyra kvar i lag Agwe. Men nu då, nu skulle de väl ändå vinna en Robinsontävling. När det till och med antyddes att lag Brise kanske skulle lägga sig i tävlingen för att kunna rösta ut Annika. För Annika verkar jobbigare än någonsin.
  Och vad händer? Jo, Agwe förlorar igen! Och Sofia röstas ut och får åka hem.
  Två tendenser är solklara: Det här är inte kvinnornas omgång av Robinson, nu är det bara tre kvar! Det andra är att vinnaren av Robinson inte finns i lag Agwe.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
"Hur mår du mellan..."
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Fjärde avsnittet bjöd på den roligaste replikväxlingen den här säsongen. Efter Robinsontävlingen, som var en burkapplöpning där flera deltagare kom lite trångt till, utspelade sig följande replikskifte mellan Annika och Sanna:
  - Hur mår du mellan benen, nu?
  - Ja, det var ett litet tag där, som den trycktes upp där.
  Efter Robinsontävlingen gjorde lag Agwe sitt smartaste drag hittills: Bytte till sig eld mot kokkärlet och kniven. Det kanske gör att de vänder den förlorande trenden. Nu röstades ju Liliana hem, så nu är lag Agwe bestående av bara fem deltagare.

Idol. Grattis till Erik! Årets vinnare av Idol. Välförtjänt. Personligen hoppas jag att även Calle, Tove, Reza och Camilla får framgångsrika karriärer i framtiden.

mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Ännu en som fick ge upp
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Tredje avsnittet och den här gången var det artonåriga Angelica som fick ge upp äventyret.
  Sedan var det som vanligt Agwe som vann pristävlingen, men som förlorade Robinsontävlingen.
  Paolo Roberto kom i örådet med en befogad fråga om varför de inte läst på hur man gör upp eld. Inget bra svar gavs.
  Simon röstades sedan hem. Vilket förmodligen var uppgjort.
  Det intressanta med Robinson Karibien är svängningarna i det sociala spelet. Den som hanterar det bäst går nog längst.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Tienne ut efter stormen
Robinson Karibien. Tv4 Lördagar 20.00. Andra avsnittet inleddes med att lagen fick åka till andra stränder. Detta efter att en tropisk storm härjade i området.
  Sedan lämnade Susanne äventyret efter illamående. Lagen blev därefter blandade, vilket bägge lagen verkade må bra av.
  Efter Robinsontävlingen blev det öråd. Tienne sa sig sitta säkert, men åkte ut med förkrossande marginal.
  Kan bli täta tävlingar, för lagen verkar riktigt jämna.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Eddie Razaz åkte ut
Idol. Tv4 Fredagar 20.00. Denna vecka fick idolerna också sjunga duetter. Eddie och Reza imponerade inte i sin duett och ställdes också mot varandra i duellen.
  Eddie, som vunnit flera dueller tidigare, åkte nu ut.
  Duetterna var underhållande, och som vanligt så imponerade favoriterna Tove och Erik.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Osedvanligt lyckat
Morden. SVT1 onsdagar 21.00. En fristående fortsättning på Graven, som sändes 2005. Graven var en osedvanligt lyckad deckare med förtätad spänning och snyggt utmejslade karaktärer. Morden verkar inte vara långt efter föregångaren: Skådespelarna, med Kjell Bergqvist och Göran Ragnerstam i spetsen, lyser även denna omgång och manuset är väl skrivet av Cilla och Rolf Börjlind.
  Vem är det som dödat familjen Lundström? Och vad döljer invånarna på militärön Skärsö egentligen?
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Kriminella hjärnor på 5an
Criminal Minds. Kanal5 torsdagar 21.00. Fjärde säsongen om specialteamet BAU som utreder seriemördare.
  Måste säga att en del av avsnitten varit lite väl osannolika, men serien håller ändå förvånansvärt hög klass. Ständigt spännande och smart serie som griper tag i en.
  I det senaste avsnittet fick vi se hur Joe Mantegnas rollfigur David Rossi återvände till sina gamla hemtrakter. Och en hämndgirig domare.
  Titeln på serien är naturligtvis tvetydig.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Nicklas Hocker åkte ut
Idol. TV4 fredagar 20.00. Joey Tempest från Europe var gästdomare i veckans avsnitt av Idol. Rock var temat. De flesta gjorde bra ifrån sig, även mina favoriter Erik och Tove.
  Det blev Nicklas Hocker som fick gå upp mot Eddie Razaz i duellen.
  Sedan var det bye-bye Nicklas.
  Idol är som vanligt underhållande, och i Peter Jihdes trygga programledarstil så är programmet en säker vinnare på fredagskvällarna.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Nyttigt för alla att se
Inlåst. Den här serien som går på TV4 torsdagar 21.00 har redan väckt viss debatt. Så kallade värstingar blir inlåsta med före detta kåkfarare. Som ska visa värstingarna hur de ska undgå att bli just inlåsta i framtiden.
  Jag är imponerad. För det här är nyttigt att se inte bara för ungdomar på glid, utan även för vanliga människor.
  När "gamlingen" Martin i slutet av avsnittet säger att det spelar ingen roll hur mycket regler som ändras, de kan ändå inte ändra hur jag är här inne, (pekande på hjärtat), då blir jag imponerad.
  Det finns hopp för alla.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Breaking Bad knäcker
Breaking Bad. I andra säsongen av Breaking Bad händer det grejer minsann! Nu visar det sig att fysikläraren, som också extraknäcker som knarkkung, håller på att bli botad från sin obotliga cancer! Goda nyheter för oss som följer serien på TV8 sena söndagskvällar. Serien stinker av härlig svart humor! Rekommenderas!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
House är tillbaka igen
House. I femte säsongen av House hände det grejer minsann! Wilson lämnade sjukhuset efter det som hände Amber i slutet av säsong 4. Kommer han tillbaka?
  House håller stilen. Det här är en av mina absoluta favoritserier. Den har suveräna skådespelare, dräpande repliker och lysande manusförfattare.
  Och Hugh Laurie förstås. Otroligt bra skådespelare!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Vampyren charmar stan
True Blood. I femte avsnittet presenterade sig vampyren Bill för Bon Temps. Han fullkomligt charmade stans invånare som samlats till mötet i kyrkan.
  Det häftigaste i avsnittet var när man fick se hur Bill blev vampyr. Det var både skrämmande, spännande och sorgligt.
  En hel del svart humor också, främst när Jason Stackhouse smakade på v-dricka för andra gången.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Skarsgård är vampyr
True Blood. I fjärde avsnittet hände det! Alexander Skarsgård gjorde äntligen entré i True Blood! Som vikingavampyren Eric. Han var inte med så mycket i sitt första avsnitt i serien, men lyckades ändå dominera hela avsnittet. Starkt jobbat!
  Han gjorde ju även en stark rollprestation i TV-serien Generation Kill som "Iceman".
  För er som inte riktigt hörde de ord han sa på svenska i fjärde avsnittet av True Blood så var det de här: - Vår lilla djurpark börjar växa till sig.
  Skrämmande ord, verkligen!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Mikael Persbrandts liv
Här är ditt liv. Lasse Holmqvists gamla TV-serie, som gick på 80-talet, är tillbaka. Nu med Ingvar Oldsberg som programledare. Spontant undrar jag om vårat intresse för kändisar är lika stort nu som det var på 80-talet.
  Men Mikael Persbrandt var ändå ett utmärkt val av första gäst till det här programmet. Visade sig naturligtvis svårt att hinna med Mikael Persbrandts liv på en och en halv timme, men resultatet blev ändå ett småmysigt program. Bäst var det när Persbrandt och Oldsberg tog i hand på att de dämpat sin ångest med alkohol då och då. Och Tommy Berggrens berömmande ord om teaterskådespelaren Mikael Persbrandt.
  Filmskådisen Persbrandt verkade Berggren inte tycka lika bra om dock.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Biten - av True Blood
True Blood. Hände mycket i andra avsnittet. Man fick se vackra vyer av södern. Och så fick man se vampyren som Maudette haft sex med, precis i slutet av avsnittet.
Dessutom misstänker jag att Sam, barägaren, är en vampyr! Som förvandlar sig till den hund man fick se i närheten av Sookie två gånger i avsnittet.
Det var ju en vampyrmotståndare som dog i slutet av andra delen, och kort därefter dök alltså minst tre vampyrer upp hos Bill. Och riktigt onda vampyrer verkar det som.  
  Serien tar sig tid att lära känna karaktärerna. Och ingenting tycks vara vad det ser ut att vara.
  Mycket spännande serie. Jag är helt enkelt biten - av True Blood!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
True Blood - sann succé
True Blood. Sexig, skrämmande, spännande, smart. Lägg därtill ett kryddmått med svart humor så har du en härlig vampyrbrygd. Alan Balls serie True Blood är helt enkelt en sann succé!
  Och ingen kan vara bättre i rollen som Sookie än Anna Paquin! Ända sedan Pianot har hon en sann förmåga att spela mystiska kvinnor. Hon är både kylig och het!
  Jag är redan biten av den här serien! När Alexander Skarsgård gör entré lär den bli ännu bättre. Han var ju suverän i Generation Kill och lär väl knappast göra sämre ifrån sig i True Blood.
  Först Being Human och nu True Blood. Det är vampyrernas tid nu på SVT 1!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Bolt - som en blixt
Friidrotts-VM. Usain Bolt från Jamaica! Behöver man säga mer? Världsrekord på 100 meter. Världsrekord på 200 meter. Perfekt byggd för sprint. Bara att kunna säga att man såg det när det hände, är fantastiskt!
  Bolt - som en blixt. Och han är bara i början av sin karriär!

Smallville. Så kom då Lex tillbaka. Bara för att dö. Nu riskerar serien att tappa en del. För som jag tidigare skrivit: Vad är kaffe utan socker? Vad är Clark Kent utan Lex Luthor? Men serien får gärna motbevisa mig.
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Carnivales sista resa
Carnivale. Så blev det då Carnivales sista resa. En serie som förtrollat mig i 24 unika avsnitt i en serie som inte liknat någonting annat. Till och med sista avsnittet var fyllt med överraskningar!
  Vem kunde ana att det var sanningen om Sofie? Att hon var Justins dotter! Och att Jonesy skulle dö. Och att allting avslutades på ett sätt som sa en att cirkeln slöts. Ondskan gick inte att förinta.
  Carnivale har haft ett bildspråk och en handling som har varit tankeväckande, förtrollande och inspirerande. Högsta betyg!

Being human. Allt slutade lyckligt i denna annorlunda serie om vampyren, varulven och spöket i säsongsfinalen. Fast med en twist: Georges flickvän kommer också hon att bli varulv nu!
  Den här seriens första säsong har hållit en jämn hög nivå utan riktiga toppar. Men den har stor potential att bli ännu bättre. Ser fram emot säsong 2!
mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Snart serieslut
Being human. Nu är det bara ett avsnitt kvar av första säsongen. Riktig cliffhanger i näst sista delen! Vampyren Mitchell fick en påle inkörd i bröstet och spöket Annie fick sitt avslut och var på väg över till andra sidan. Ser ut som varulven George blir lämnad ensam. Eller?

Carnivale. Bara ett avnitt kvar av den här kultförklarade serien. Nu är det nära. Broder Justin ligger illa till nu när karnevalen finns i hans absoluta närhet. Dessutom verkar broder Justins syster Iris vända sig emot honom. Vad är det som till slut fäller avgörandet? För broder Justin dör väl i sista avsnittet? Eller?

Smallville. Nu är det tio avsnitt kvar av säsong 8. Så här har vi i alla fall många sköna avsnitt kvar att se fram emot för säsongen. Även om det nu verkar definitivt. Lex Luthor kommer nog inte tillbaka. Men å andra sidan får man ju se mer av sköna Lana Lang (Kristin Kreuk).

mattias@lagetpastan.se
 
Läget på stan knapp
Läget på stan
Mörka toner
Being human. Serien blir mörkare och mörkare. Man anar att det kommer att bli riktigt sorgligt i de två sista avsnitten för säsongen. Den här gången hjälpte Mitchell en mobbad pojke. Vilket, efter en serie förvecklingar, ledde till att pojken blev ihjälkörd efter att ha försvarat Mitchell som trotts vara pedofil. Sorgligt. Fast Mitchell kunde ju ge pojken liv igen. Så han gjorde honom till vampyr. 
  Slutade med att pojken och hans mor flyttade från grannskapet. Och med att han sa till sin mor att han var hungrig. Grymt avsnitt.

Smallville. Mörka toner även i den här serien nu. Davis är nu transformerad till Doomsday. Hur ska det här sluta? Och Lex Luthor är fortfarande inte tillbaka! Ajajaj.
  Och Lana (Kristin Kreuk) är vackrare än någonsin. Vem ska Clark välja? Lana eller Lois? Spännande!
mattias@lagetpastan.se
 
Skriv en kommentar
* Namn:
* E-post:
Kommentera:
* Namn och e-post måste fyllas i
 
Kommenterat:

Being Human är bäst! Magnus

 
Läget på stan knapp